Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Најчешће грешке које грађани чине приликом аплицирања на конкурсима који се односе на унапређење енергетске ефикасности су формалне природе и на изглед безазлене али утичу на резултате конкурса. Пријава може бити одбачена због непопуњене изјаве или недостатка сагласности сувласника објекта за који се конкурише. Из Градске управе апелују на грађане да пажљиво попуне апликацију и подсећају да у Услужном центру могу добити све неопходне информације о актуелним конкурсима и начину пријављивања као и савете и упутства.

Бојан Ивковић, градски енергетски менаџер ГУ, објашњава да су најчешће грешке које грађани чине приликом аплицирања односно попуњавања  пријавних  образаца формалне природе. “Често се догађа да се поједини  обрасци достављају непопуњени, што је свакако грешка. Догађа се да се документација достави без попуњених изјава. Оно што смо уочили код објеката где имамо више сувласника  и где је неопходно  доставити  њихову сагласност, да се пријава доставља управо без те сагласности. Морамо имати сагласност осталих сувласника да су вољни да се на том објекту спроводе одређене активности. Из угла грађана то су ситнице али није тако, управо овакве ствари могу проузроковати озбиљне последице и Министарство на томе инсистира”, каже Ивковић. Он подсећа да у свим комисијама надлежно министарство има своје чланове и д је неопходно поштовање процедура у потпуности.

“Ми се максимално трудимо да изађемо у сусрет грађанима, у услужном центру могу добити све неопходне информације и савете пре свега око тумачења конкурса, конкурсне документације а касније и око самог попуњавања апликационог формулара. И на овим конкурсима али и на сваком следећем инсистираћемо на томе да грађани могу да дођу, питају и пронађемо начин како да им се помогне како бисмо отклонили недостатке који често нису велики али могу утицати на исход конкурса” -каже градски менаџер.    

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine