Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас ће бити завршено асфалтирање деонице која спаја центар села Велики Јовановац са магистралом Пирот-Димитровград. Радове је тим поводом обишао градоначелник Пирота мр Владан Васић који је казао да је реч о деоници од 900 метара асфалта, а вредност радова је око девет милиона динара.

-Ово је веома важна ствар за мештане овог села, и ми настојимо да све радове дефинишемо у складу са потребама мештана ових и других села. Да подсетим да смо недавно радили у селу Власи, урадили смо део пута ка селу Рсовци, односно у самом селу, урадили део пута ка Рагодешу, санацију пута ка Топлом Долу, где је рађена санациа клизишта, свуда ће се радити, али ово су важни радови и веома су значајни за мештане. Очекујем да село заживи, омогућујемо људима да лакше дођу до својих кућа, да обнове своје куће, да лакше приђу до имања. Молим људе којима још нисмо урадили инфраструктуру за стрпљење и разумевање, нажалост, немамо неограничну количину новца, али настојимо да се ради што више и свуда-казао је градоначелник Васић.

Васић је додао и да се очекују битне јавне набавке – раскрсница у Улици Војводе Мишића са кружним током, јавна набавка за изградњу полигона, ради се и у Добродолској, Сењској улици, радови иду квалитетно, гради се квалитетно и у роковима-казао је Васић.

Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу Града Славиша Свиларов казао је да се врло брзо очекује асфалтирање у селу Војнеговац, али и у граду, у Улици Револуционарних синдиката и Царице Милице, где је водовод заменио водоводну мрежу, и другим локацијама у граду и селима.

-Ради се тренутно у Добродолској улици где ће врло брзо бити асфалтирано, ради се уређење Сењске улице у истоименом насељу, а очекује нас врло брзо почетак уређења паркинга и тротоара у Јеврејској улици, Улици 7. јули и остале инвестиције које су у плану-казао је Свиларов.

Председник МЗ Велики Јовановац Блажа Потић истиче да су ови радови од великог значаја за мештане овог села јер пружају квалитетну везу са магистралним путем, што до сада није био случај, као и лакши прилаз имањима.    

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine