Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пре неколико месеци град Пирот постао је власник Хотела “Стадион” у Пироту и уметничких дела некадашње Индустрије одеће “Први мај”, пошто је на лицитацији Агенције за лиценцирање стечајних управника био једини купац и уплатио понуђену цену. У истом пакету те лицитације налазила се и једна парцела на Врелу за коју је град био заинтересован, али није могао да понуди највишу цену. Међутим, град се није одрекао намере да купи објекат СУБНОР – а на Врелу који се налази на врло атрактивној локацији, на ушћу две планинске реке. Градоначелник Пирота, Владан Васић, сматра да тај објекат треба да остане граду.

“Град Пирот има право прече куповине и желимо да тај објекат, са 700 метара квадратних припадајућег плаца, буде градски и да развијамо неку врсту туристичке понуде, на исти начин као што смо то урадили на Планинарском дому у Дојкинцима. Ако то успемо мислим да ће то бити добро за град, ако не успемо бар смо се потрудили и јавно људима рекли шта је наше мишљење о јавном интересу. Ми не можемо да спречимо ако СУБНОР жели да то прода неком другом. Наравно, желим и физичким лицима да развијају излетничко место Врело и да сви радимо на истом задатку, на развијању туристичких потенцијала. Мислим да је ово корак ка јавном испољавању јавног интереса” – изјавио је Васић.

Градоначелник је подсетио како је купљена запуштана војна караула у Дојкинцима, која је сада изузетан туристички капацитет. Истакао је да је Војска Србије имала веома здрав принцип, јер је све своје објекте, које је желела да прода, понудила најпре локалним самоуправама по цени коју одреди Пореска управа. На тај начин купљен је и плац на стрелишту и Дом Војске у Пироту, али није купљена Нишавска долина, јер се сматрало да тај простор не треба граду. На сутрашњој седници Скупштине града требало би да се донесе одлука о куповини објекта на Врелу.   

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine