Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је одржана последња седница Скупштине града Пирота у 2021. години. Већином гласова одборници су усвојили програме пословања јавних предузећа, као и планове и програме рада са финансијским плановима градских установа. Такође, усвојене су одлуке о два важна планска документа – План генералне регулације “Завојско језеро” и План детаљне регулације “Аутобуска станица”.

Образлажући програме пословања директори јавних предузећа, изузев директора ЈП за планирање и уређивање грађевинског земљишта, Славише Свиларова, истакли су да су суочени са бројним, вишеструким поскупљењима репроматеријала и енергената, што је значајно утицало на планирање и неминовност корекције цена услуга. Упркос томе планови су амбициозни и садрже више капиталних инвестиција. Директори сматрају да је пред њима тешка година, али да ипак очекују да ће задржати позитиван тренд пословања.

Данашња седница имала је радно – свечани карактер и као све досадашње протекла је у демократској атмосфери, уз уважавање мишљења одборника каже, др Милена Димитријевић, председница Скупштине града.

“Имали смо врло важне тачке дневног реда. Ту су пре свега планови и програми јавних предузећа и установа. Видели сте и сами, мислим да су известиоци били јако прецизни и јасни шта планирају у 2022. години. С обзиром на то како су до сада пословали врло опрезно се планира пословање и за наредну годину. Због поскупљења енергената, пре свега, морало је доћи до извесног помака у ценама, до поскупљења, али она нису велика и морају да омогуће пословање и пружање услуга онако како то доликује. Радни део је био добар, мало се и скретало од тема, али практично заседање Скупштине је и прилика да се чују и неке друге ствари које интересују грађане. У свечаном делу седница имали смо наше драге госте ученике и наставнике Музичке школе. Показали смо свим присутним у сали, грађанима који су нас пратили у директном преносу да имамо чиме да се поносима и када је култура у питању”- изјавила је др Димитријевић.

У свечаном делу седнице Скупштине града уручена су јавна признања поводом Дана града. Директор Народног позоришта Пирот, Градимир Филиповић, добитник је Признања 28. децембар за област културе. Бобану Митићу, новинару и публицисти, уручено је Признање 28. децембар за област информисања, а добитник захвалнице је, Бранимир Живковић, власник Привредног друштва “Кенгур” д.о.о Пирот.  

Извор: Пиротске вести

 

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine