Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Министар правде Србије  Никола Селаковић и амбасадори САД и Норвешке Мајкл Кирби, односно Нилс Рагнар Камсбог, данас су свечано отворили реновирану зграду Вишег, Основног и Прекршајног суда и тужилашртава у Пироту. Реновирање вредно преко 600 ооо евра,  рађено је  под окриљем пројекта Унапређење доступности правде, који су финансирали УСАИД и Краљевина Норвешка.

Овакву зграду тачније палату пожелели би много већи градови. Министарство улаже много напора, пажње и средстава како би правда била доступна свима. Протеклих месеци реновирали смо многе судове:Ужице, Врање Лесковац,Пирот,као и  11 прекршајних судова. У наредном периоду један од кључних пројеката биће Прекршајни суд у Београду, у Устаничкој улици-казао је Селаковић додајући да  ће Основни суд у Пироту ускоро примити приправнике, јер садашње судије овог суда у просеку имају по 700 предмета, што је највише у Србији.


Амбасадори САД и Норвешке су истакли да  су те земље путем разних пројеката у Србији уложиле значајна средства и да је доступност правде, коју осим осталог омогућавају и добри услову рада, услов за  улазак у ЕУ. Норвешка је  у разне пројекте који се односе на правосуђе, у Србији уложила 3,8 милиона евра.
Председник пиротског Вишег суда Света Манчић је у име запослених у овдашњем правосуђу захвали свима који су помогли осавремењавање услова рада.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine