Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пирот је један од седам градова и општина у Србији чији су пројекти са укупно готово стотину милиона динара позџани из Зеленог фонда Владе Србије. Граду Пироту одобрен је пројекат изградње, односно опремања постројења за секундарну сепарацију отпада вредан 24 милиона динара. Пирот и Рашка су конкурисали, по мишљењу стручњака из Министарства заштите животне средине, најквалитетнијим и најзначајнијим пројектима па су добили највише средстава за реализацију пројеката. Пироту је одобрено највише новца – 24 милиона динара а Рашка је добила 20 милиона, објавила је еКапија.


Како је Пиротским вестима изјавио градоначелник Пирота мр Владан Васић, Град Пирот је последњих година учинио крупне кораке када је реч о заштити животне средине што је препознато и од стране многих министарстава која дају значајну подршку пројектима који долазе из Градске управе Пирот.
- Када је реч о раду Регионалне депоније, ово је друга фаза изградње постројења за секундарну сепарацију, које смо већ изградили али ће ова средства омогућити опремање скупом и софистицираном опремом неопходном за функциосање овог система. Ми  улазимо и у пројекат примарне селекције отпада у оквиру кога ће бити инвестирано око милион евра, између осталог и у поделу 10.000 канти за сув и мокар отпад домаћинствима, набавку још 200 контејнера… Задњих година радимо и на проширењу постојеће депоније проширењем односно изградњом друге ћелије депоније, на изградњи компостане која је такође у плану и многим другим пројектима који ће значајно унапредити еколошку слику нашег града-казао је Пиротским вестима Васић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Унапређење пословне климе у Србији

Joomla templates by Joomlashine