Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Ове зимске сезоне за боравак на Старој планини влада незапамћено интересовање. Све популарнији хотел Фалкенстеинер Стара планина пун је од почетка сезоне и тражи се соба више. Планинарски дом на Бабином зубу, којим управља општина Књажевац, такође је распродат у току зиме, а и у приватном смештају сви капацитети су попуњени.

Скијалишта раде пуним капацитетом, снега има довољно, све стазе су у функцији и одлично припремљене, па је боравак у овом планинском центру право задовољство за љубитеље зимских спортова. Висина снега на стазама креће се од 40 до 60цм утабаног снега.



У односу на претходну годину, ова сезона је у свему боља. Ове зиме је Стару планину посетило преко 35.000 гостију, па је већ сада премашена посета из претходне сезоне, када је Стару планину посетило 29.000 гостију.



Из хотела Фалкенстеинер Стара планина кажу да је ова година рекордна у односу на све претходне. Гостију је у односу на исти период прошле године више за око 50%, а посебно је значајно што преко 30% гостију чине странци, и то пре свега гости из Бугарске, Румуније и Русије.Директор хотела Фалкенстеинер Стара планина Никола Марковић каже да је овај хотел усавршио породични концепт и да је као такав већ позициониран на тржишту региона. У хотелу у сваком тренутку борави преко стотину деце којима су на располагању посебни хотелски садржаји – алл инцлусиве концепт где сва деца од 4-10 година имају бесплатну групну школу скијања, бесплатан ски-пас, бесплатан најам ски-опреме сваки дан у току периода боравка, уједно и школу пливања и 8 Д биоскоп и разне дневне активности у хотелу и изван њега. Ове године постоји и целодневна анимација и за децу и за одрасле.



Захваљујући таквом приступу, у хотелу очекују и добар пословни резултат, који ће, ако се може судити по досадашњем делу сезоне, такође бити рекордан.„Претходне године смо значајно унапредили летњу понуду за наше посетиоце, па је овај хотел био одлично посећен и у току летњих месеци. Иако је зимска сезона још увек у току, већ размишљамо о пролећу и лету, па и ове године за наше посетиоце припремамо богату понуду. Гости нашег хотела уживају у аустријским стандардима угоститељства на српски начин у контролисаним условима за боравак младих породица и да у том смислу у овом тренутку постављамо нове стандарде у дефиницији планинског породичног одмора. Стара Планина је дефинитивно постала незаобилазан део српске туристичке понуде како зими тако и лети“, каже директор Никола Марковић.Зимска сезона још траје, па је још рано за свођење рачуна. У сваком случају, овакво интересовање туриста је прави показатељ тоха да у овом туристичком центру постоји потреба за ширењем капацитета и изградњом нових хотела и скијашких стаза.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine