Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Милан Поповић, председник Скупштине града у изјави за Портал Плус онлине најавио је наредну седницу градске Скупштине, која је заказана за петак, 22. новембар. Од посебне важности су теме везане за буџетско пословање. На дневном реду седнице је усвајање Извештаја о извршењу буџета града у првих девет месеци, Одлука о ребалансу буџета и оно што је сигурно најзначајније Одлука о буџету града за 2020. годину.

Према Поповићевим речима, јесте нека устаљења пракса да се о буџету за наредну расправља средином или пак крајем текуће године.

Ове године много раније добили смо јасне инструкције када су трансфери са нивоа Републике у питању, тако да су се створили услови да се Буџет  нађе на дневном реду седнице већ у новембру, каже Поповић.

Пред одборницима локалног парламента су и тачке везане за доношење Плана детаљне регулације “Пословна инфраструктура — део логистичког центра” у Пироту и Локалног акционог плана за децу 2019-2024. годину. Доношење одлука из имовинско правне области, Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину натериторији града Пирота, Одлуке о разврставању неизграђеног грађевинског земљишта које се користи искључиво за гајење биљака, садног материјала, односно шума, у пољопривредно, односно у шумско земљиште за сврху утврђивања пореза на имовину за 2020. годину, одлука о локалним комуналним таксама и боравишној такси.

Реч је о одлукама које су везане за редовно пословање, каже Поповић.
На дневном реду је и доношење Одлуке о измени Одлуке о линијском превозу путника у градскоми приградском саобраћају на територији града Пирота, Одлука о допуни Одлуке о комуналном уређењу, као и Одлука о утврђивању назива улица и других делова насељених места на територији града Пирота.

На питање какву атмосферу на самој седници очекује, када је опозиција у питању, Поповић каже...

Седница градске Скупштине почиње у 10 часова.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine