Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Локална самоуправа формирала је Савет за безбедност града у партнерству са Полицијском управом Пирот, Основним и Вишим судом у Пироту, Прекршајног суда, Основног и Вишег тужилаштва, Дома здравља, Завода за јавно здравље Пирот, Центра за социјални рад и компаније “Тигар тајерс”. По речима градоначелника Пирота мр Владана Васића, циљ формирања овог тела јесте интензивирање рада на превенцији, да се људи упознају да су и они чиниоци безбедности града.


- Морамо да људе едукујемо, упознамо са проблемима да би знали како да реагују у кризним ситуацијама-казао је градоначелник Васић.

Формирано је укупно седам радних група, почев од вршњачког насиља и насиља у породици, наркоманије и борби против болести зависности, сузбијања имовинских деликата, еколошког криминалитета, мигрантска криза као и нарушавање јавног реда и мира.

- Наш циљ је да будемо безбедан град, да се људи осећају безбедно, да буде што мање нежељених појава које потенцијално могу нарушити безбедност грађана-закључио је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine