Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је, по традицији, са директором ЈП Водовод и канализација Зораном Николићем обишао Породилиште у Пироту где су уручили поклоне породиљама и бебицама које се налазе на одељењу. Начелник Породилишта др Васил Киров казао је да је прошле године рођено 10 беба мање него 2016. године, али да се последњих година број новорођенчади стабилизовао на око 600 беба. Тренутно у пиротском породилишту имамо пет беба и једну трудницу која чека порођај у току дана. Протекле године рођено је 581 беба, десет мање него препрошле. Све је у реду. Било је породиља које су због ризичних трудноћа послате у друге установе-казао је начелник Киров.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић честитао је свим суграђанима а посебно младим мајкама срећну Нову годину и пожелео мирну и лепу 2018. годину.

- Наша жеља је да се у Пироту рађа већи број деце. Како смо чули, бројка рођених беба се последњих година стабилизовала на око 600 беба годишње, а некада је било и много мање. Уз све стимулативне мере за подстицање наталитета, и Града и државе,  чини се ипак да је најважније подићи ниво стандарда у држави и нова радна места тако да ћемо се ми потрудити да у наредном периоду створимо амбијент да се боље живи у Пироту како би се ишло узлазним током, како би имали нова радна места, нове бракове, више деце, станоградњу, све иде узлазним током. То је рецепт за подизање Србије-казао је градоначелник Васић.

Директор Водовода и канализације Зоран Николић казао је да ово предузеће са великим задовољством последњих година учествује у овој акцији.

- Водовод са великим задовољством учествује у свакој акцији када су у питању млади, и када су у питању вртићи, школе, спортски клубови који окупљају велики број младих, а мени је посебно драга ова акцију-казао је директор Николић.

Директор Опште болнице Пирот др Горан Петровић казао је новинарима, уз речи захвалности за ову акцију, да је захваљујући Министарству здравља и Граду Пирота, Општа болница сваке године добија нову и најсавременију опрему.

- Трудимо се да побољшавамо услове, а надамо се да ће у наредном периоду и кадар бити зановљен јер тренутно средствима Министарства здравља имамо три лекара на специјализацији, захваљујући помоћи Града још два лекара-казао је директор Петровић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine