Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима, данас је обишао новоотворени погон, бугарског инвеститора за производњу женских и мушких панталона , „Пиртекс“, који послује у Слободној зони Пирот. Градоначелник, Васић, је оценио да су услови за рад добри, да је веома значајно да је, тренутно, у овој фирми посао добило око сто двадесетак радника и да је има уверавања да ће зараде заполсених бити изнад просека у текстилној индустрији.


Локална самоуправа дала је пуну подршку успостављању сарадње бугарске фирме “Пиртекс” и Слободне зоне Пирот у оквиру које је инвеститор из Бугарске на 700 метара квадратних покренуо производњу. Реч је о ивестицији вредној око триста хиљада евра, каже Васић, и веома је важно да ће значајан број људи добити запослење.
Управник Погона, Бобан Николић, најпре је упутио апел локалној самоуправи да помогне и око уводјења одговарајућих аутобуских линија за оне који раде на простору „Зоне“. Он је истакао да је реч о савременој производњи, потпуно новој опреми и да се ради у адекватним условима.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine