Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У организацији Уговорне окружне  привредне коморе Пирот и Управе града  привредницима Пиротског округа представљени су програми подршке пословању у складу са мерама за развој привреде Србије у 2018. Години. Председник Уговорне окружне привредне коморе Пирот, др Драган Костић каже да је представљено пет програма подршке пословању и да је један од од циљева да се привредници упознају како и где аплицирати за финансијска средства према својим бизнис плановима. Програме подршке развоја привреде у наредној години преставила је Александра Вучетић из Сектора за развој малих и средњих предузећа и предузетништва Министарства привреде.


Др Драган Костић је веома задовољан одзивом привредника и сматра да је ово једна од најбољих прилика да се кроз презентацију програма подршке развоја привреде привредници ближе упознају са изворима финансирања.
Држава не треба да буде менаџер већ је њена улога да ради на подстицају предузетништва  стварањем повољнијег привредног амбијента, али и да конкретним програмима и мерама утиче на привредни развој, рекла је поред осталог представник Министарства привреде, Александра Вучетић.
Град даје пуну подршку  локалном привредном развоју и ту постоје видљиви резултати, изјавио је градоначелник Пирота, Владан Васић. Циљ је стварање услова за повољније привредјивање што доводи до смањења незапослености.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine