Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Једна од значајних карактеристика рада локалне самоуправе у протеклим годинама, у сваком случају, било је и  стварање услова да се млади баве спортом и здраво живе. Борба против порока, позив младима да сачувају своје детињство и младост, бавећи се активно или рекреативно и спортом, био је циљ тих настојања.

Поред великих објеката попут Хале Кеј, Затвореног базена, Омладинског стадиона, три мини пич терена, одржавања и уредјивања комплекса Градског стадиона, Владан Васић је често, у обраћањима младима, говорио да ће локална самоуправа настојати да се у сваком насељу, свакој месној заједници, селу, изграде терени за мале спортове или играонице за децу. Данас су у насељима  Дјерам и Тигрово насеље изградјене играонице, радили су радници Комуналца, а у суботу је Јавно предузеће Водовод и канализација, донирало у насељима Рогоз и Завој кошеве на постојећим асфалтним теренима.
Директор Зоран Николић, рекао је да је ово Јавно предузеће као корпоративно одговорно, и до сада донирало много тога вредног  нашим суградјанима, не само младјим нараштајима. Николић је рекао да ће се деца овде рекреативно бавити спортом, а зашто да не, можда ће неко одавде кренути и направити каријеру у великим српским и иностраним тимовима.
Далибор Панчић, председник месне заједнице Нова Мала захвалио је локалној самоуправи и јавним предузећима на стварању услова за квалитетнији живот не само младих већ и старијих суградјана овог дела града.

Опширније на Плусонлине.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine