Сертификована општина са повољним пословним окружењем

"Пирот спреман да буде домаћин великих спортских такмичења и догадјаја различитог карактера. Створени су услови да будемо у свему добро организован град"!


У понедељак 11. априла почело је 10. појединачно Првенству Србије у шаху, које се  одржава до 19. априла. Пре свечаног отварања забележили смо атмосферу и припреме  за свечано отварање и наступ шахиста и разговарали са Бобаном Николићем, који је заједно са Љубомиром Манићем судија првенства и један од иницијатора Првенства.
Хор Дома културе на почетку свечаног отварања отпевао је химну Боже правде
Учеснике првенства, организаторе и љубитеље шаха поздравио је домаћин Државног првенства, градоначелник Владан Васић који  је рекао да је Пирот град потпуно спреман за организацију великих догадјаја, државних првенстава, медјународних сусрета, конференција.
На отварању је говорио и Обрен Ћетковић, председник Шаховског савеза Србије. Ћетковић је захвалио градоначелнику на гостопримству и изузетним условима за шахисте, истакавши да Савез настоји да се првенства одржавају широм Србије у циљу промоције ,,древне игре,,!
А потом су  Владан Васић и Обрен Ћетковић, првенство на симболичан  начин отворили, повлачећи потезе у партији Дамљановић – Богосављевић.
Титулу ће бранити  велемајстор Дејан Антић. Првенство је веома јако јер учествује осам велемајстора, један интермајстор и Вук Дјордјевић, млади талентовани шахиста који нема звање. Овога пута учествује 10 такмичара, тројица су право учешћа изборила по пласману са прошлогодишњег првенства, док је преосталих седам учешће обезбедило на недавно завршеном полуфиналном турниру у Београду. Организатор, Шаховски савез Србије  обезбедио је  наградни фонд од 350.000 динара, првопласираном следује 120.000 динара, а сви учесници добиће и хонорар за играње у Пироту.

Опширније на Плусонлине.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine