Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас су екипе Дирекције за изградњу почеле са постављањем струганог асфалта на атарски пут од села Куманово до села Темска, чиме ће се по речима градоначелника Владана Васића, мештанима ових села омогућити да имају приступ ораницама на површини од преко 400 хектара, које су раније због веома лошег атарског пута биле готово недоступне за обраду.


По Васићевим речима, сређивање овог атарског пута је обећано представницима Месне заједнице и мештанима прошле године.

- То наше обећање испуњујемо, јер ми држимо реч. Ова деоница је веома значајна јер “отвара” 400 хектара обрадиве површине да буду потпуно приступачни. Ми смо дошли регионалним путем који је у катастрофалном стању. Министарка која је јуче била у Пироту требала је да обећа да реконструише овај пут,  а не да прича о прошлости. Посланици који су већ четири година у републичком парламенту су могли бар нешто од својих веза, ако их имају, да усмере у сређивање овог пута. О пољопривреди се не прича из канцеларије, морате на терену да видите шта су проблеми и да своја средства и ресурсе усмерите у решавање проблема-каже градоначелник Васић.

Председник Месне заједнице Темска Томислав Панчић потврдио је да је овај пут од огромног значаја за мештане.

- Људи који имају имања дуж тог пута чије се сређивање завршава готово да нису могли да обрађују своја имања због неприступачности. Сада то више неће бити случај и људи већ сада размишљају како да активирају своја имања. Желели би да овај пут добије и статус локалног пута због његовог великог значаја. Темачко поље је готово до Беговог моста тако да нам овај пут од 3.3 километара у ширини од три до четири метара заиста пуно значи-каже Панчић.

Да је овај пут заиста од велике важности, сведочи чињеница да су се мештани Темске организовали и добровољну помажу сређивање атарског пута како би радови што пре били завршени и што квалитетније одрађени.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine