Сертификована општина са повољним пословним окружењем

После вишедеценијских проблема са водоснабдевањем, село Понор од данас има здраву пијаћу воду и прикључено је на систем водоснабдевања ЈП “Водовод и канализација”. У изградњу водовода до села Понор општина Пирот преко Дирекције за изградњу и ЈП “Водовод и канализације” уложила је преко 20 милиона динара.


Пуштању сеоског водовода у употребу присуствовао је и градоначелник Пирота мр Владан Васић, који је казао да је ово велики дан за село Понор.

- Како му и само име каже-Понор, имао је проблема са водоснабдевањем. Данас је историјски дан за мештане села Понор. Добили су воду и прикључени су на градски водовод. Пре неколико година када смо решили да уведемо воду, мало ко је веровао, али захваљујући поверењу и сарадњом са Месном заједницом, данас имамо воду у Понору и мислим да нема краја њиховој срећи. Данас могу пристојно да се окупају, да пусте веш машину, да не брину о томе да ли су утрошили метар кубни или два воде. Осам километара водоводне мреже је направљено у шта је уложено 20 милиона динара, али те цифре су небитне у односу на оно што су мештани Понора добили данас-каже Васић и додаје да је Пирот град који можда има најбољу воду у Србији.


- Преко 90 посто територији и преко 95 посто становништва данас у Пироту нема брига када је реч о водоснабдевању. Немамо проблема са водом и у сушним периодима-каже Васић.


Директор Водовода Зоран Николић каже да је вредност инвестиције 20 милиона динара.

- Сваког дана морали смо по две цистерне да дотерамо и улијемо у резервоар и на тај начин мало ублажили несташицу-каже директор Николић.
Мештанин Понора, који је последњих десет година био задужен за чување резервоара у селу Гаврило Михајла Ранчић, каже да је пуштање водовода у употребу велика благодет за све мештане Понора.

- Раније увек кад дођем резервоар је био празан, а сада је увек пун. Оно нам много значи. Људи ће да се враћају у село, млади сад могу да остану да живе овде, а раније су сви одлазили-каже Ранчић и додаје да се највише захваљује градоначелнику Васићу и градској управи Пирота.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine