Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Храм Рождества Христовог, односно Пазарској цркви, примиће прве вернике након реконструкције у оквиру обележавања Бадње вечери, као и сутрашњег Божића, а дан након Божића у овом храму биће обележен и Сабор пресвете Богородице, казао је за ТВ Пирот старешина Храма протојереј Миљан Панић.


У храму су протеклих месеци били актуелни грађевински радови у оквиру реконструције, али ће ипак бити спреман да прими прве вернике. Реконструкцију храма захваљујући којој ће бити спречено даље пропадање овог Храма финансира општина Пирот, а радови на реконструкцији биће настављени чим временски услови то дозволе.
-Нажалост, нисмо успели да оспособимо систем подног грејања зато што смо планирали за следећу године да се заврше спољашње инсталације и постављање котла. Оно што је суштински важно за наш храм, да се уради хидро и термоизолација, с обзиром да је наш Храм карактеристичан по томе што је укопан у земљу те је било неопходно урадити изолације и сачувати на тај начин Храм од пропадања. То је и урађено, а надамо се да ћемо током године набавити котао што би омогућило да профункционише и систем подног грејања-каже протојереј Панић.

Колачар овогодишње славе је Дом културе. Паљење бадњака и ломљење чеснице биће приређено у 17 сати.

Сутра у 8 сати, на Божић, биће  служена божићна литургија.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine