Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Премијер Александар Вучић данас на отварању две деонице Коридора 10 код Беле Паланке изјавио је да је Пирот добио огромну подршку Владе Србије, пре свега приликом отварање нове фабрике француског “Мишлена”. Вучић је најавио и да је Влада Србије спремна, да, уколико буде прилике, поново поногне Пироту.

Председник општине Пирот мр Владан Васић казао је да француска компанија намерава да у наредних пет година у Пироту инвестира још 85 милиона евра.
- Пирот је добио огромну подршку Владе Србије. У Мишленову фабрику Влада Србије је уложила језиво велики новац за нас. Наравно да мислимо да је то добро и нешто што је важно јер не само што је запослило Пироћанце, већ представља једну од најбољих извозних фабрика у Србију, једну од првих седам или осам компанија у Србији. Али, ако буде било прилике, радо ћемо поново да помогнемо колико год то буде могуће-казао је премијер Вучић.
Председник општине Пирот Владан Васић истакао је важност данашњег догађаја.

- Сваки километар пута и развој инфраструктуре значи много за наше крајеве. Пре свега због развоја саобаћаја, потенцијалних инвеститора, а наравно овде ће бити бензинских пумпи, угоститељских објеката, наплатних рампи, а такође, многи подизвођачи радова су из пиротског краја-казао је Васић и додао да је подршка Владе Србије била један од кључних развоја што је Мишелин наставио развој у Пироту.

- Они сада имају скоро 3.000 радника, трећи су извозник тренутно у Србији. Уверен сам да ће наставити да се развијају у Пироту јер у наредних пет година планирају улагања још од 85 милиона евра у развој, што је велика ствар-казао је Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine