Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Управа града Пирота данас је расписала још два јавна конкурса у циљу подизања квалитета енергетске ефикасности. Један Јавни конкурс односи се на привредне субјекте, као би се реализовале активне мере у области инсталације соларних панела за производњу електричне енергије и мере уградње мерних уређаја у систему даљинског грејања. Други Јавни конкурс је усмерен директно према грађанима и односи се на суфинансирање набавке котлова и пећи на пелет изјавио је, градски менаџер за енергетику, Бојан Ивковић.

Први Конкурс који се односи на привредне субјекте траје 15 дана и завршава се закључно са 18. јулом. Након избора привредних субјеката биће формирана листа као саставни део следећег конкурса који ће се односити на грађане. Почетком августа требало би да буде расписан Јавни конкурс за грађане.

Други Јавни конкурс односи се на суфинансирање набавке котлова и пећи на пелет.

“Део средстава у износу од 2 милиона динара обезбедило је Министарство за заштиту животне средине. Конкурс траје 21 дан, закључно са 22. јулом. Он се мало разликује од првог концепта, овде директно наши суграђани узимају предрачуне од набављача котлова и уз њих достављају нама потребну техничку документацију о карактеристикама опреме. Оно што је битно јесте да је предмет Конкурса набавка без уградње. Суфинансирање котлова је 100 хиљада динара” – рекао је Ивковић.   

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine