Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић, који је и потпредседник Управног одбора НАЛЕД-а данас учествује у раду 13. Годишње скупштине НАЛЕД-а (Национална алијанса за локални економски развој) која се одржава у Београду. НАЛЕД је протеклих година постао важан партнер у реформама Влади Србије, многи реформски закони, поједостављење административних процедура, дигитализација издавања разних дозвола, потекли су управо од НАЛЕД-а.

По речима Виолете Јовановић, извршне директорке НАЛЕД-а, ову XИИИ радну Скупштину, а и целу претходну годину кад је у питању Налед могу да обелезе три речи: ЗАЈЕДНИЦА, ДИЈАЛОГ и РЕФОРМЕ.
Осим Васића, овом важном скупу присуствује и председник Регионалне привредне коморе Пиротског округа др Драган Костић.


- Реч је о изузетно важном догађају коме целокупна домаћа, али и инострана јавност даје велики значај. О томе сведочи присуство амбасадора готово свих значајнијих земаља-казао је градоначелник Васић Пиротским вестима. Васић је на маргинама Скупштине разговарао са бројним амбасадорима значајних земаља попут САД-а, Канаде, шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фебрицијем, амбасадорима Чешке, Израела и многих других земаља.


На импозантној листи учесника и говорника налазе се бројни амбасадори, пре свих амбасадор САД-а, Кајл Скот, затим амбасадор Норвешке Арне Санес Бјорнстад, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фебрици, министри – Бранко Ружић, потпредседница Владе Зорана Михајловић, као и водећи привредници у Србији.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine