Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Један од основних циљева конституисања Привредног савета Пирота јесте успостављање мултисекторске сарадње која је неопходна за бржи и ефикаснији развој привреде, истакао је градоначелник Пирота, Владан Васић, иницијатор оснивања, односно оживљавања рада оваквог тела. Привредни савет има 13 чланова који чине представници локалне самоуправе и привредних субјеката. За председника је изабрани директор Јавног предузећа Водовод и канализација, Зоран Николић, а његов заменик је др Драган Костић.


Рад Савета усмерен је на подстицање локалног економског развоја, развијање комуникације и јачање сарадње између локалне самоуправе и пословне заједнице рекао је, поред осталог градоначелник Пирота, Владан Васић. Он сматра да је постојање оваквог тела у потпуности оправдано ако на прави начин обавља своје задатке.
Председник Привредног савета Пирота, Зоран Николић, каже да охрабрују подаци о смењењу незапослености у Пиротском округу, а да би Савет својим деловањем требало да побољша привредни амбијент и поспеши запошљавање.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine