Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Вечерас су на Свечаној академији поводом Дана града додељена и традиционална признања суграђанима који су се истакли у својој области у години која је на измаку. Признања су додељена Александру Вељићу – пиротском Ђепету, човеку који је свој живот посветио изради луткарских реквизита за потребе Народног позоришта. Признање је додељено и нашем суграђанину Александру Панићу, који је овог лета спасио један млади живот, тако што је најпре извадио дечака из реке Темштице, а затим га успешно реанимирао до доласка екипе Хитне помоћи спасавши му на тај начин живот. Признање је додељено и Радио клубу Пирот, момцима који су увек спремни да помогну када је тешко.

Тако је било за време катастрофалних поплава по Србији и још у много наврата истакли своју хуманост у први план. Удружење Освежење добило је награду поводом десетогодишњице одржавања музичког фестивала Освежење, које је постало један од заштитних знакова Пиротског културног лета. Посебно признање додељено је начелнику Полицијске управе Пирот Славиши Виријевићу за допринос у приближавању полиције грађанима и то путем модерног Услужног центра кога од скора има Полицијска управа у Пироту а који омогућава грађанима да много брже и ефикасније заврше администрацију која има везе са Полицијском управом. Признање је додељено и пиротској Хитној помоћи која ове године бележи велики јубилеј – 40 година постојања и рада.
Престижна признања уручио је градоначелник Пирота мр Владан Васић, а председник комисије која додељује признања, др Радован Илић, прочитао је образложења комисије.
У име славодобитника, присутнима у препуној сали Дома војске обратио се Милош Цолић, у име Удружења “Освежење”, које читаву деценију веома успешно организује фестивал који сваке године окупља хиљаде младих у Пироту.

- Искуство је показало да је најтеже постати, остати и бити човек. Људи иза мене, добитници награда, препознати су од стране оних са којима живе, раде, са којима послују. Из тог разлога сам сигуран да ће ова награда у њиховим срцима заузети високо место-казао је Цолић уз речи захвалности на признању.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine