Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Министарство рударства и енергетике расписало је јавни конкурс за 2024. годину за локалне самоуправе чији је предмет додела средстава за суфинансирање мера енергетске санације објеката у власништву  физичких лица. Ове године из буџета локалне самоуправе за ту намену је опредељено 15 милиона динара, односно 40% планираног буџета  а из Министарства се очекује додатних 60%.

У овој фази локалне самоуправе конкуришу код Министарства са захревом за доделу додатних средстава, Град Пирот је определио за ову годину у буџету 15 милиона динара а од Министарства се тражи додатних 22,5 милиона. Ова сума је процентуално већа зато што од ове године  Пирот спада у групу локалних самоуправа које могу добити 60% срестава од Министарства, уместо досадашњих 50%. Након реалзације овог конкурса и потписивања уговора са Министарством, биће распусан јавни конкурс за грађане. Ово је четврта година како Град у сарадњи са Министартвом рударства и енергетике одобрава средстав за енергетску санацију стамбених  објеката у власништву физичких лица. Градски енергетски менаџер, Бојан Ивковић, подсећа да је до сада,  у претходне три године за ову намену држава издвојила  84 милиона динара а укупна вредност радова у је близу 200 милиона динара.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine