Danas je održana konferencija za novinare Tima za vakcinaciju Gradske uprave Pirot, na kojoj su članovi Tima obavestili javnost da je je zbog povećanog broja građana koji se javljaju za revakcinaciju, kao i nastavka vakcinacije prvom dozom, otvoren novi punkt za vakcinaciju u Tehničkoj školi, tačnije u fiskulturnoj sali ove škole. 

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, tom prilikom je istakao da je na sednici Gradskog štaba ova odluka doneta u skladu sa preporukama struke, i da je sala Tehničke škole izabrana za novi vakcinalni punkt  jer ispunjava sve propisane uslove za sprovođenje imunizacije stanovništva.

Bitno je napomenitu da građani koji treba da prime drugu dozu vakcine, odnosno da se revakcinišu, o terminu vakcinacije i broju punkta na Zatvorenom bazenu na kojem treba da se jave, ove informacije dobijaju iz Kol centra Gradske uprave, odnosno pozivom volontera. Za prvu dozu građani dobijaju SMS poruku odnosno mejl iz Ministarstva za državnu upravu, rekla je dr Milena Dimitrijević, član Tima za vakcinaciju.

I na Zatvorenom bazenu kao i u Tehničkoj školi radi 6 ekipa lekara i medicinskog osoblja, istakao je Bojan Ranđelović, član Tima za opšte poslove. 

Zbog većeg broja građana koji treba da prime drugu dozu vakcine punktovi na Zatvorenom bazenu biće otvoreni do 19 časova, dok će se vakcinacija prvom dozom u Tehničkoj školi organizovati do 15 časova. S obzirom da se instrukcije menjaju danas za sutra, tako i organizujemo posao, istakla je dr Dimitrijević. Revakcinacije će biti u subotu, ali još uvek nemaju informacije da li će  ekipe raditi i za državni praznik. 

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine