Izveštaj o održanoj javnoj tribini u MZ Trnjana dana 04.07.2019. godine                        

GRAD PIROT – TRIBINA O UČEŠĆU GRAĐANA U TROŠENJU SREDSTAVA NAPLAĆENIH OD POREZA NA IMOVINU

Grad Pirot – Gradska uprava Pirot, obaveštava građane sela Trnjana da će se u četvrtak, dana 04.07.2019.godine sa početkom u 12:00 sati u prostorijama MZ Trnjana, održati tribina na temu „Uključivanje građana u proces odlučivanja o trošenju sredstava prikupljenih od naplate poreza na imovinu“.  
Tribina se organizuje u okviru projekta „Reforma poreza na imovinu„ u koji je uključen i grad Pirot.
Program finansira vlada Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvom za finansije i Stalnom konferencijom gradova i opština, a sprovodi Helvetas Swiss Intercooperation SRB, kroz aktivno učešće lokalne samouprave.            
S obzirom na značaj teme, očekuje se da će građani prepoznati svoju ulogu u procesu donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu i aktivno učestvovati na najavljenoj tribini.

U Pirotu, dana 01.07.2019.godine

 

Uplata četvrtog kvartala godišnjeg poreza na imovinu za 2018. godinu

Obaveštenje za građane u vezi kampanje “DA se upoZNAMO”

Zakon o lokalnoj samoupravi obavezuje gradske vlasti da do kraja 2018. godine direktnije uključe građane u rad lokalne samouprave. Zbog toga je Švajcarska agencija za razvoj pokrenula kampanju “DA se upoZNAMO” koja ima za cilj podizanje svesti građana o važnosti transparentnog upravljanja javnim finansijama na nacionalnom i lokalnom nivou.

Kako građani doprinose opštinskom budžetu kroz poreze, takse i naknade, sada imaju i priliku da se direktnije uključe u rad lokalne samouprave kroz učešće u radu savetodavnih tela skupštine, učešće u javnim raspravama, kroz ankete, pisanje peticija, primedbi i sugestija. Uključivanjem u planiranje budžeta utičemo na prioritete u njegovom trošenju, a redovnim izmirivanjem poreskih obaveza doprinosimo da budžet bude veći.


I Grad Pirot je prepoznao značaj ove kampanje, te Odeljenje za privredu i finansije Gradske uprave Pirot, koristi priliku da građane obavesti da sva pitanja, primedbe i sugestije vezane za porez na imovinu i participativno budžetiranje mogu uputiti na sledeći način:

  • porez na imovinu, kontakt osoba Ivana Malinović, e-mail adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., lično u kancelariji br.70 (prizemlje) ili putem telefona 305-570, 
  • participativno budžetiranje, kontakt osoba Elizabeta Jelenković, e-mail adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., lično u kancelariji br.40 (III sprat), ili putem telefona 305-540.

 

ZAKON O POREZIMA NA IMOVINU: 14. avgust 2018. godine rok za uplatu treće rate poreza

Rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2018. godinu za poreske

obveznike bilo da su fizička lica, preduzetnici ili pravna lica je 14. avgust 2018. godine.

Blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kazne.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnoj Lokalnoj poreskoj

administraciji na šalteru 3 i 4 u Uslužnom centru u Gradskoj upravi Pirot.


Ivana Malinović

Šef Odseka Lokalne poreske administracije

Grad Pirot

Gradska uprava Pirot

 
Obaveštenje o izdavanju godišnjih rešenja za 2018. godinu
Referentna kamatna stopa NBS
Obaveštenje o podnošenju zahteva za odlaganje dugovanog poreza (30.03.2016.)
Obaveštenje za avgust 2015.                                                                      
Spisak neuručenih rešenja

Joomla templates by Joomlashine