Povodom obeležavanja Dana Grada, večeras je u sali Doma vojske u Pirotu održana Svečana akademija na kojoj je uz prisustvo velikog broja zvanica i brojnih poznatih ličnosti, a pod sloganom “Pirot, grad kojim se ponosimo”, obeležen ovaj svečan dan. Na početku se prisutnima obratio gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je kazao da je upravo slogan ovogodišnje Akademije – “Pirot – grad kojim se ponosimo” svojevrsna metafora za sve što je urađeno za sve ove godine.


-Ja mogu s ponosom da kažem da se za poslednjih 16 godina – 17. put obraćam ovde i uvek sa ponosom. I kada je Pirot izgledao malo gore i sada kada izgleda bolje i nadam se da će Pirot i dalje napredovati. Takođe, svim dobitnicima priznanja “28. decembar” čestitam, a svim građanima Pirota čestitam predstojeće novogodišnje praznike-poručio je gradonačelnik Vasić.

Ovogodišnja priznanja za dostignuća u različitim oblastima dobili su Vatrogasno-spasilačka brigada u Pirotu, koja je uvek spremna da i u najtežim okolnostima interveniše. U oblasti prosvete, nagradu je dobio profesor istorije Davor Lazarević, koji je ove godine od strane svoje struke proglašen među 1.000 najboljih prosvetnih radnika Srbije, a autor je velikog broja značajnih izdanja.
U kulturno-umetničkom programu, pirotskoj publici su se predstavili glumci Goran Sultanović, njegove mlađe kolege Mina Lazarević i Nebojša Milovanović. U muzičkom delu nastupila je Nataša Bekvalac, jedna od najpopularnijih pevačica srpske pop scene.

Od “domaćih snaga”, publiku su posebno oduševili poznati glumac Aleksandar Živković – Aca Lisa, koji se publici obratio u dobro poznatoj ulozi Mijalka Rasničkog, ali i mlade snage, popularni Slavko i Slavica, odnosno glumci Danica Stanković i Nenad Milošević, pojačani sa odličnom glumicom pirotskog teatra Aleksandrom Saškom Stojanović. Gorana Sultanovića na gitari pratio je i poznati pirotski gitarista Mimi Đorđević.

 Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine