Danas je svečano otvoren objekat velikog nemačkog trgovinskog lanca LIDL u Pirotu. Reč je o veoma modernom objektu na preko 1.400 metara kvadratnih a od ranih jutarnjih sati nekoliko desetina Piroćanaca došlo da čeka red i otvaranje objekta. U objektu u Pirotu radi tridesetak ljudi, a ono što je interesantno uslovi za rad su neuporedivo bolji u odnosu na prosečne uslove za rad u trgovinama u Pirotu. Rade se petodnevna radna nedelja, plate su više nego solide, a tu je i privatno zdravstveno osiguranje i mnogi bonusi, obuke za zaposlene u ovom lancu.


Gradonačelnik Vasić je kazao nakon presecanja vrpce i otvaranja objekta da je Lild postao standard kupovine ne samo u Srbiji nego i Evropi. Pirot je jedan od 24 grada u kojima ima ukupno 33 objekta. Ima mnogo robe i mnogo robe na akciji a ono što je još bitnije zaposleni u LILD-u imaju mnogo bolji tretman nego u drugim lancima što je svakako dobro. Mislim da je ovakav objekat bio potreban gradu. Ovde sada imamo novi urbani deo grada sa stambenim kompleksom i modernom trgovinom-kazao je gradonačelnik Vasić.

Martina Petrović, menadžer korporativnih komunikacija LIDL Srbija kazala je da je zahvaljujući saradnji sa Gradom nađena dobra lokacija za objekat u Pirotu.
- Mi nudimo najbolji odnos cene i kvaliteta i takođe ono po čemu smo definitivno različiti su LILD brendovi. Takođe, nemački standardi provere kvaliteta primenjuju se svuda u našim objektima-kazala je Petrovićeva i dodala da u svim LILD prodavnicama mogu da se nađu i proizvodi od 62 domaća proizvođača, a četiri dobavljača su kroz LIDL mrežu uspeli da plasiraju svoje proizvode i u zemljama regiona-kaže Petrovićeva.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine