Danas je u Velikoj sali Gradske uprave gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić priredio prijem za predstavnike folklornih ansambala – učesnike Međunarodnog festivala folklora koji se održava u Pirotu a koji je od našeg grada praktično napravio folklornu prestonicu Srbije. Vasić je sa predstavnicima anasambala razmenio prigodne poklone, poželeo im da uživaju tokom boravka u Pirotu, dok predstavnici ansambala nisu krili veliko zadovoljstvo. Prijemu je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.


Direktor Doma kulture Miško Ćirić, organizator 15. po redu Međunarodnog festivala folklora, zahvalio se folklorcima, od kojih su neki prešli hiljade kilometara kako bi došli u Pirot.

-Verujem da će mnogim biti žao da napuste Pirot po završetku festivala. Festivala ne bi ni bilo da nemamo podršku gradonačelnika i Grada Pirota. Grad Pirot je prepoznao značaj ovog festivala-kazao je direktor Ćirić.



Gradonačelnik Vasić pozdravio je folklorce i kazao da se nada da učesnici imaju dovoljno slobodnog vremena da razgledaju grad, da se upoznaju sa ljudima.

- Grad Pirot spada u gradove srednje veličine po broju stanovnika, ima oko 60.000 stanovnika, ali po površini spada među najveće gradove u Srbiji. Nalazimo se na tranzitnom Koridoru 10 koji spaja Evropu sa Istokom. U Pirotu uspešno radi jedna od najvećih fabrika Mišelina u svetu, koja zapošljava oko 3.500 ljudi-kazao je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine