Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Na današnjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost na Odluku o pokretanju javnog postupka za realizaciju javno privatnog partnerstva “Izgradnja postrojenja za proizvodnju toplotne energije iz biomase i njeno isporučivanje JKP “Gradska toplana” Pirot. Zamenik gradonačelnika, Miloš Colić, kaže da je težnja grada da se javno privatno partnerstvo uspostavi u bilo kojoj oblasti ako je u interesu grada. Colić smatra da bi grejanje na biomasu bilo od velike koristi za grad i dalo dodatnu sigurnost korisnicima usluga pirotske Toplane.

Zamenik gradonačelnika, Miloš Colić, smatra da bi se dobila dodatna energetska stabilnost ukoliko bi se obezbedilo grejanje i na biomasu. Pored ostalog, jedan od benefita je i pozitivan uticaj na životnu sredinu, kaže Colić. Iskustvo pokazuje da je javno privatno partnerstvo koje je realizovano u pojedinim školama u Pirotu odličan primer, grejanje je bolje, a ostvaruju se i značajne uštede. Colić je govorio i o značaju usvajanja Odluke o utvrđivanju posebne naknade za uređivanje javnih parking prostora i izgradnju javnih kolektivnih garaža.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine