Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота, Владан Васић, обишао је са сарадницима радове на асфалтирању у Радничкој улици у насељу Бег башта. Асфалтирана је улица  дужине 130 метара и ширина 6 метара. Вредност радова је око 2,5 милиона динара а  финансирање је из средстава појачаног одржавања за ову годину.
 
У Јатаган мали градоначелника су дочекали задовољни  грађани који су на врућем асфалту  желели да разговарају са њим.  “ То  је део наших обећања да до сваке куће реновирамо водоводну мрежу и дођемо асфалтом.  Имамо довољно средстава и планова и задовољство ми је да видим грађане који су изашли да поздраве асфалтирање ове улице. Људи живе у центру града у сасвим пристојним улицама, са њима смо разговарали и о другим темама, као што је помоћ кроз енергетску ефикасност и помоћ  породицама кроз мере које предвиђа локална самоуправа” – каже градоначелник Пирота, Владан Васић.

Градоначелник је истако да увек жели да чује мишљење грађана и да кроз разговор са њима добија потврду да је све што је дефинисано планом капиталних инвестиција и буџетом  урађено у интересу грађана. “Ја увек где одем желим да разговарам са грађанима. Они углавном  изражавају задовољство због инфраструктурних радова као што је и у овој улици”- рекао је градоначелник и  подсетио да сваког петка од 10 до 14 сати грађани могу да изнесу своје проблеме. Ми смо отворена локална самоуправа и све што радимо радимо у комуникацији и договору са грађанима” – истакао је градоначелник.

У овој улици замењена је водоводна мрежа, вредност радова износила је 1,5 милиона динара, за асфалтирање је издвојено још 2,5 милиона динара. Грађевинска  сезона је у јеку па из локалне самоуправе најављују да ће се  радити  читавог октобра  и новембра.

Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и изградњу Пирот каже да се данас завршава асфалтирање Радничке улице укупне површине око 800 метара квадратних а већ сутра су машине на новој локацији, у улици Свети Сава у Присјанском насељу. До краја грађевинске сезоне биће асфалтирана Космајска улица где Водовод ради на замени водоводне мреже и крак улице Слободана Јовановића.

Радице се и у селима, пут до гробља у Церови, један сокок у Пољској Ржани, у плану је реконструкција дела пута у селу Велики Суводол као и у Понору и Држини. “Још много активности нас очекује до краја године и надам се да ћемо до краја грађевинске сезоне завршити све што смо планирали” – поручио је Свиларов.  

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine