Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

U sali Doma kulture održana je prva jesenja sednica Skupštine grada Pirota. Na početku odbornici su, većinom glasova, usvojili postavljenje Irene Kostić za sekretarku Skupštine grada. Predlog, šefa odborničke grupe “Najbolje za Pirot”, Žarka Todorovića, kao dopunu dnevnog reda, da se razmatra predstojeće geološko istraživanje ruda bakra i zlata na teritoriji Pirota odbornici nisu usvojili. Na dnevnom redu bilo je veoma značajnih tema, kao što su Izveštaj o izvršenju budžeta u prvih šest meseci ove godine, Odluka o konvertovanju potraživanja u udeo grada Pirota u kapital Tigra a.d. i Tigar obezbeđenja i nekoliko tema iz oblasti urbanizma, obrazovanja i druge gradske problematike.

Govoreći o današnjoj sednici, predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijevića, smatra da je sednica bila vrlo efikasna i da je protekla u demokratskom duhu gde je usvojeno više izveštaja i doneto nekoliko značajnih odluka.

“Zadovoljna sam izveštavanjem izvestilaca koji su jasno obrazložili tačke dnevnog reda, a odbornicima su one jasne jer su imali materijal, ali je važno da i građanima bude jasno, šta i kako se radi i kakve se odluke donose na Skupštini grada, a naravno da su sve odluke u interesu građana. Što se tiče izvršenja budžeta za prvih šest meseci, čuli ste, na prihodnoj strani skoro 53 posto, što se rashoda tiče tu je manje nego što je planirano, a to je zbog izvođača radova i prenetih sredstava iz prethodne godine. Ono što sam naglasila na kraju sednice to je apel direktora Doma zdravlja, dr Radovana Ilića, da se ljudi vakcinišu, jer vidite šta se događa, i pozivam još jednom u ime Skupštine grada ljude koji se nisu vakcinisali da to što pre urade jer smo već u velikom problemu” – rekla je dr Dimitrijević.

Šef odborničke grupe “Najbolje za Pirot”, dr Žarko Todorović, prokomentarisao je odbijanje njegovog predloga da se uvrsti u dnevni red inicijativa da se na teritoriji Pirota, nedaleko od samog grada, pokrenu geološka istraživanja o izgradnji rudnika bakra i zlata, navodeći da lokalna samouprava ćuti o svemu tome.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, kaže da lokalna samouprava nije nadležna da donosi bilo kakvu odluku o geološkim istraživanjima, a rasprava o tome bila bi nelogična i besmislena jer se radi o nameri grupa i pojedinaca koji žele da uznemire javnost. Colić kaže da nije istina da gradonačelnik zna i čuti tri godine o tome i ima materijalne dokaze kada je rešenje stiglo u lokalnu samoupravu koja o tome ne odlučuje. Istraživanje ne znači i eksploataciju, a grad će, bez sumnje, stati u odbranu interesa građana po bilo kojoj stvari koja negativno može da utiče na životnu sredinu”- rekao je, pored ostalog Colić.

On je dodao, kada je reč o konvertovanju potraživanja grada u kapital Tigra, da se grad ne odriče duga već uzima akcije, a da je odgovornost prema radnicima Tigra neophodna, jer je reč o velikom broju porodica čije interese treba štititi.

Izvor: Pirotske vesti

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine