Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Danas je održana druga IT konferencija pod nazivom „DOBA DIGITALNE TRANSFORMACIJE“, u organizaciji Grada Pirota, Privredne komore Pirot, ZIP Centra za mlade-biznis inkubator i Slobodne zona Pirot.  Skup je  organizovan sa ciljem da se ojača lokalna IT zajednica i promoviše IT sektor. Konferenciju su, u prepunoj Velikoj sali Gradske uprave Pirot otvorili  Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot i Vojislav Genić, direktor za javni sektor Kompanije “SAP” za Centralnu i Istočnu Evropu.


U nastavku Konferencije u okviru prve Panel diskusije bilo je reči o IT sektoru u Srbiji. Predavači su bili Dejan Ristić iz Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Filip Mrdak, iz Privredne komore Srbije – Centar za digitalnu transformaciju.
Izlaganje su imali i predstavnici Ministarstva finansija RS, a bilo je reči i o zaštiti intelektualne svojine.

O  potrebama za kvalifikovanom radnom snagom govorili su predstavnici nekoliko kompanija, između ostalih i Kompanije Tigar Tajers. Stevan Jovanović, biznis menadžer u IT sektoru ove kompanije kaže da Kompanija Tigar Tajer zapošljava eliki broj kadrova upravo iz IT oblasti.
U drugom delu Konferencije svoje aktivnosti predstavili su direktori pirotskih škola.

Bratislav Krstić, direktor Gimnazije govorio je o novom IT odeljenju za posebno nadarene učenike u oblasti informacionih tehnologija.

Svoje potencijale i mogućnosti za usavršavanje budućih IT stručnjaka prezentovao je i Milan Božić, direktor Tehničke škole Pirot.

O programiranju u OŠ “Sveti Sava” govorio je direktor Marjan Rančić. On je sa ponosom objavio da je ova škola jedna od deset u Srbiji u kojoj će se od naredne školske godine sprovesti pilot projekat po kome će se predmet Programiranje raditi po posebnom programu.

U radu Konferencije učestvovali su i predstavnici niškog i našeg, pirotskog, Start up centra.

Radionica Uspešne priče izazvala je posebno interesovanje učesnika Konferencije. Uspešne priče čule su se iz Srbije i sveta, ali svoje izlaganje imali su i uspešni Piroćanci koji rade u inostranstvu, kao i lokalni IT stručnjaci.

Izvor: Plusonline

Upitnik o zadovoljstvu građana uslugama Gradske uprave Pirot

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine