Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пети Фестивал сира и качкаваља, у организацији ТО Пирот и града Пирота, одржава се данас, у холу Дома културе. 

Лоше, кишовито време , није спречило дегустаторе и друге заинтересоване посетиоце, да се окупе у великом броју већ на самом отварању сајма. 

Више од 20 излагача из Пирота, али и околних градова, презентовало је своје производе, а сви заинтересовани могли су да пробају разне врсте сирева и качкаваља, али и да пазаре по сајамским ценама. 

Испред Дома културе организована је презентација израде ђубека, италијанског сира "Кацо Кавало" и сврљишког белмужа.

Братислав Ћирић, директор ТО Пирот, рекао је да се ова манифестација организује након три године, због короне, а да се на овај начин промовише још један бренд Пирота. 

Наредне године, у ово време, имаћемо и сајамски простор!

Како је рекао Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота, почиње и реконструкција Сајамског простора у насељу АТП чијом ће адаптацијом Пирот добити прави простор за сајамске манифестације, пре свега оне које се организују у зимском периоду. Додаје да је наш град, поред осталог и престоница сира и качкаваља, те да тај потенцијал морамо искористити. 

Много посетиоца из других градова, данас је боравило у Пироту како би пробали наше специјалитете. Један од њих је и Ален Вукашиновић, директор Сајма у Осјеку, који није крио своје одушевљење због посете Пироту. Изразио је жељу са могућом сарадњом и промоцијом наших гастрономских брендова у његовој домовини. 

Шетајући и дегустирајући, разговарали смо и са неким произвођачима сира и качкаваља. За портал плусонлине говорили су Саша Петковић испред млекаре "Пироћанци" и Милица Здравковић испред фарме "Ева".

"Бабарога" ракије и вина

Поред одличног сира и качкаваља, посетиоци су дегустирали и вина и ракије које се производе у нашем крају. 

Породично газдинство Ђорђевић и њихова "Бабарога" ракија већ је постала позната и ван Пирота. Која је тајна производње открио нам је Саша Ђорђевић

По први пут се на Сајму појавила и Дестилерија "Здравковић" која је презентовала ракију "Здравицу".  Производи тренутно само Виљамовку, а у плану је и производња још четири воћне врсте из сопственог засада, каже Немања Здравковић. 

У оквиру Фестивала сира и качкаваља, од 17 часова биће одржане две промоције књига - "Пиротски качкаваљ прича о најпознатијем српском сиру", аутора Давора Лазаревића и "Кратка историја Топлог Дола и Старе планине", аутора др Срђана Цветковића.    

Извор: Плусонлине

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

ПОПИС СТАНОВНИШТВА 2022

ИНФО ЦЕНТАР

ИНФО ЦЕНТАР ПИРОТ
010 305 508

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine