Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пирот и Инклузивни центар данас је посетила Александра Чамагић, помоћница министра при Министарству за бригу о породици и демографију. 

Циљ овог састанка, са представницима Локалне самоуправе Пирота био је сагледавање ситуације у граду и Округу која се односи на бригу о деци и породици. 

Помоћница министра Чамагић је пре састанка у Пироту и пре обиласка нашег Инклузивног центра у којем је недавно почео са радом Центар за помоћ и подршку породици, посетила и општину Димитровград. 

Како је рекла Александра Чамагић, проблем са демографском сликом погађа и друге земље, а бројке су никад лошије. Она додаје да ће се ситуација на терену сагледавати константно, да су до сада обишли преко 70 локалних самоуправа, те ће и држава и представници локалних заједница, заједно утицати на враћање породице у централно место у друштву. 

Како је рекао Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота, госте су упознали са оним што град реализује у области додатних права, дечије и социјалне заштите, али и заштите животне средине, образовања и других области које могу да утичу на подршку породици. 

Пројекције становништва општина/градова од 2011–2041. показују да је на крају пројекционог периода само у петини општина забележен популациони раст, при чему је већи број тих општина на територији Града Београда. С друге стране, у чак десет општина би се број становника смањио за више од 50 одсто, а изразит депопулациони тренд бележе неразвијене општине Црна Трава, Бабушница и Гаџин Хан, наводи се у званичним истраживањима Министарства за бригу о породици и демографију. 

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine