Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић у интервјуу за Пиротске вести казао је да локална самоуправа наставља са напорима да се реализују значајни капитални пројекти какви се у Пироту нису реализовали деценијама, попут изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, проширење капацитета постојеће Регионалне депоније и успостављање система по принципу циркуларне економије који ће омогућити рециклажу, секундарну сепарацију отпада, компостирање. Ових дана расписан је и тендер за изградњу аутоматске станице за мерење квалитета ваздуха у Пироту која ће регистровати концентрацију најопаснијих честица у ваздуху, такозваних ПМ 10 и ПМ 2,5 честица.

Аутоматска станица ће бити стационирана поред Кеја, недалеко од Техничке школе. Оно што је урађено на пољу заштите животне средине јесте чињеница да је Градска топлана прешла на компримовани гас уместо на мазут, неколико котларница у школама је прешло на биомасу, а у перспективи биомаса би требало да “покреће” и Градску топлану. Покреће се иницијатива да се, са проласком гасовода кроз Пирот, омогуће услови да се и индивидуална домаћинства прикључе на систем централног грејања чиме би се додатно побољшао квалитет ваздуха. Упоредо, много се ради и на садњи нових садница широм града, казао је градоначелник Васић у интервјуу за Пиротске вести.

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine