Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Пироту се у наредном периоду упркос пандемији и тешким условима за пословање очекује неколико стотина нових радних места, казао је Пиротским вестима градоначелник Пирота мр Владан Васић. По његовим речима, компанија Тигар тајерс упошљава у наредном периоду и до 300 нових радних места, а компанија Макарони мода планира да запосли и до 500 текстилаца у перспективи, стотињак радника радиће и у шопинг молу, модерном ритејл центру чија изградња убрзо почиње, напоменуо је Васић.

По његовим речима, сви показатељи стања локалне економије  сугеришу да је локална економија одлично прошла имајући у виду услове у којима функционишемо сви ми.

-Ако би гледали приходе буџета, мислим да смо одлично прошли као град јер се приходи готово идеално остварују и то у најважнијим сегментима, порезу на зараде и доприноса на градско грађевинско земљиште. Оба параметра показују да су у Пироту живе привредне активности. Уколико се повећавају приходи од доприноса на градско грађевинско земљиште, а они су тренутно остварени са чак 70 посто од укупно планираних, значи да се у Пироту доста гради. Са друге стране, повећани су нам приходи од пореза на зараде. То је врло позитиван сигнал. Када смо анализирали ту ситуацији видели смо да је велики скок у приходима од фабрике Тигар АД, која у време док је био активан први УППР није плаћала порезе на зараде јер су они конвертовани у државни капитал. Сада Тигар АД добро послује и плаћа порез на зараде за 1.000 људи. Имамо и нове запошљене, Тигар тајерс ће упослити укупно 300 нових радника. Велика текстилна фирма Макарон мода данас почиње са пробном производњом и они планирају да запосле најпре 200, па 300 и у перспективи чак 500 радника. У области трговине отворени су нови маркети Pepco, креће се са изградњом шопинг мола који ће такође упослити велики број људи, Слободна зона Пирот наставља одлично да послује, тако да на основу свих ових показатеља, можемо да будемо задовољни привредном климом у нашем граду-казао је Васић.

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine