Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У скупштинској сали Града Пирота одржан је консултативни састанак између представника Савета за безбедност Града Пирота и Београдског фонда за политичку изузетност, поводом учешћа локалног Савета за безбедност града у пројекту "Борба против насиља у породици системски почиње на локалу". Састанку су присуствовали представници свих институција и невладиног сектора који се баве овим проблемом.

Светлана Стефановић из Београдског фонда за политичку изузетност – БФПЕ, у изјави за медије истакла је да је пројекат подржан од стране Канадског фонда за локалне иницијативе као један од претпостављених проблема да се током пандемије стопа насиља повећала и да би институције на локалу могле да допринесу да се овај проблем реши или смањи. На основу истраживања које су претходно урадили, објашњава Стефановићева, одабрали су пет локалних самоуправа, међу којима је и Пирот, које су пример добре праксе и из којих ће покушати да подстакну остале локалне савете за безбедност да узму активно учешће у борби против насиља у породици.

Милена Димитријевић, председница Скупштине града Пирота, каже да јој је драго што је Пирот препознат као пример добре праксе јер то значи да су добро радили, али могу још боље и више од тога. Према њеним речима, њихов циљ је био борба на спречавању свих врста насиља, а посебно насиља у породици. Овај састанак, како је рекла, ће им значити јер ће разменити идеје и искуства, а све у циљу да унапреде рад Савета за безбедност Града Пирота.

Београдски фонд за политичку изузетност ће у наредних годину дана радити са одабраним градовима, пружаће им саветодавну подршку и заједно са њима радити на низу активности у циљу спречавања насиља у породици, рекла је овом приликом Светлана Стефановић.

Председница Скупштине града, Милена Димитријевић, нагласила је да је живот без насиља основно људско право, а задатак локалног Савета за безбедност је да утиче на породице где се насиље догађа да знају да препознају насиље, коме да се јаве и пријаве насиље. 

Извор: Плусонлине

 

 

 

 

 

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine