Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У оквиру пројекта Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који имплементира Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у сарадњи са Градом Пиротом и Уговорном окружном комором Пирот у Свечаној сали Градске управе Пирот данас је одржана презентација пројекта и јавног позива који ће у оквиру истог бити отворен.


С обзиром да је Град Пирот један од потписника Споразума о сарадњи у оквиру овог Пројекта, Градска управа се обавезала да пружи  технички подршку у спровођењу мера за социјално укључивање Рома и Ромкиња и реинтеграцију повратника/ца по Споразуму о реадмисији на локалном нивоу.

Захваљујући овом Споразуму, ојачаће се институционални оквири, капацитети и ресурси, а пре свега кроз побољшавање оквира за спровођење „Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији у периоду од 2016. до 2025. године”.

Данас је конкретно било речи о компоненти која се бави запошљавањем  и мерама које могу да помогну овој циљној групи да брже и лакше дође до посла, рекла је приликом представљања пројекта Ивана Симоновић, менаџер Пројекта.

За нас је веома важно да спроводимо мере помоћи при запошљавању Рома и свих маргинализованих група, рекао је том приликом Милош Цолић, заменик градоначелника.

Извор: Плусонлине

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine