Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Сходно препорукама Владе Републике Србије и председника Републике, данас је одржана седница Градског већа као и седница Градског штаба за ванредне ситуације. По речима градоначелника Пирота мр Владана Васића, у Пироту још увек нема оболелих од корона вируса, али је сходно препорукама, наложена обустава рада Предшколске установе, свих спортских клубова, спортских објеката. Рад кафића, кладионица, угоститељских објеката је за сада ограничен од 10 до 20 сати, уз могућност да се и потпуно укине у наредним данима. Формираће се и кол центар коме ће моћи да се обрате све особе којима је потребна било која врста помоћи, а у акцију помоћи старима осим Градске управе укључили су се и Радио клуб Пирот, поједина такси удружења, поједина удружења грађана и многи други.


- Наложили смо и да установе културе и Градска управа редукују рад са странкама, да пребацимо што је могуће рад на рад од куће, посебно за старије од 60 година, људе са хроничним болестима и на оне који имаму децу до 12 година, да такође и њима омогућимо рад од куће. Редуковали смо и градски и приградски саобраћај, укинуте су ђачке линије а дефинисаће се минимум линија који ће остати да функционише. Позивамо на међугенерацијску солидарност. Општи је апел да старије становништво не напушта своје домове, ми позивамо комшије, њихову децу, да купе основне животне намирнице и потрепштине а како стари не би морали да излазе у куповину. У року од 48 сати ћемо оспособити кол центар у Градској управи. Бројеви телефона су 010-305-567 и 010-305-577. Они ће радити вероватно од 8 до 15 сати и људи који имају потребе, старачка и самачка домаћинства, моћи да се јаве на ове телефоне како би им се пружила помоћ. Позивам и волонтере да нам се јаве како би нам помогли-казао је градоначелник Васић.
Све комуналне услуге одвијаће се несметано, чишћење града, снабдевање водом, испорука топлотне енергије, све ће се одвијати несметано. Добили смо информације да ће врло брзо бити попрваљена снабдевеност апотека, а Црвени крст наставља са организацијом рада Народне кухиње, имамо и 40-ак породица о којима Црвени крст брине тако што им испоручује намирнице на кућну адресу. Имамо око 60 геонтодомаћица које брину о најугроженијима-поручио је Васић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine