Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Буџет града Пирота за 2020. годину износи милијарду седамсто десет милиона динара, што је приближно овогодишњем Буџету. Имајући у виду и друге приходе који ће се сливати у градску касу реално је очекивати да ће сви буџетски корисници моћи да реализују своје планове, на основу којих је, поред осталог, и „кројен“ Буџет, и нормално функционисање града. Знатна већина одборника сматра да је Буџет реално планиран, као и претходних година, што је омогућило веома добро функционисање града и потпуну реализацију скупих инвестиција. Таква је и оцена Љубомира Стојановића члана Одборничке групе „Александар Вучић најбоље за Србију“.


Одборничка група „Најбоље за Пирот“ није гласала за Буџет. Шеф одборничке групе, Жарко Тодоровић“, каже да се не слаже са приоритетима око реализације појединих инвестиција као што су зграда Хитне помоћи, Дом за старе и отворени базен.
Буџет је најважнији стратешки документ локалне самоуправе, каже председник Скупштине града, Милан Поповић. Рађен је у складу са законом, а у његовој изради учествовали су читави тимови. Он сматра да ће новоусвојени Буџет допринети још бољој организацији града.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, је захвалио свима који су гласали за усвајање Буџета, 44 одборника, и да је сигуран да ће обезбедити новац за све буџетске кориснике и инвестиције у 2020. години.
Усвајање Локалног акционог плана за децу је такодје важан стратешки документ каже градоначелник, Владан Васић, и да је суштина свега да деца и нараштаји који пристижу имају бољи Пирот.
Одборници су данас усвојили План детаљне регулације „Пословна инфраструктура – део Логистичког центра“ у Пироту, одлуке о локалним комуналним таксама, порезу на имовину и комуналном уређењу. Приликом разматрања питања разрешења и именовања Слађана Златковић је опет изабрана за директора Апотекарске установе „Карло Скацел“ у Пироту. Именовани су и нови чланови школских одбора.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine