Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На маргинама Самита о климатским променама 2019. (Цлимате Ацтион Суммит) који се одржава данас у Уједињеним Нацијама у Њујорку, делегација Града Пирота одржала је састанак са г. Флорент Менегауx, председником Мицхелин групе. На састанку, који је одржан на иницијативу г. Менегауx, представљени су пројекти који имају утицај на смањење загадјења и побољшање услова за очување животне средине у Пироту. Посебно су истакнуте заједничке иницијативе Мицхелина и Града на гасификацији која треба да главне емитере угљен диоксида, Градску топлану и енергану Тигар Тyреса преусмери на еко-фриендли изворе енергије медју којима је и гас. Пролазак регионалног гасовода најављен за 2023 годину, умногоме ће побољшати квалитет ваздуха у граду. Градоначелник Васић и Мр Менагауx заједнички су изразили жељу да што пре дође до реализације овог еколошког-енергетрског пројекта.


Током састанка разговарало се и о еколошким условима за побољшање транспорта и логистике и пројекту који Град реализује са Слободном зоном Пирот. Пројекат Логистичког центра Пирот представио је др Драган Костић, као наставак иницијатива Мовин’он Самита одржаног у Монтреалу у организацији Мицхелина. Договорено је укључивање експерата из области логистике у овај, за град Пирот и Мицхелин веома значајан пројекат.

Уз градоначеника Пирота Владана Васића, директора Менегауxа и Др Костића, састанку је присуствовао и Антоине Саутенел, директор секције за односе са државним органима Мицхелина и уједно организатор Мовин’он самита.

Градоначелник Владан Васић истакао је да су утисци са сатанка веома добри, с обзиром да је Мишелин веома важан за наш град и регион. Посебно га радује да су добре најаве и позитивне речи о фабрици у Пироту, додао је Васић.
Драган Костић је изразио задовољство јер су имали прилику да искористе тему о смањењу загађења и представе Логистички центар Пирот, као један од веома добрих инструмената за побољшање животне средине и указали како то Мишелин може да користи.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine