Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Поред Одлуке о Завршном рачуну и Буџета за прошлу годину, на седници Градског већа, одржаној данас, дата је сагласност, поред осталог, на Одлуку о изради плана детаљне регулације „Пункт за одржавање државних путева И и ИИ реда у зони петље Пирот-Исток код Пољске Ржане. Практично реч је о изради Базе са пратећом инфраструктуром и опремом за одржавање путева. Усвојен је програм заштите животне средине града Пирота за период од 2019. до 2023. године. Разматран је План безбедности саобраћаја за 2019. годину, Одлука о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, Програм коришћења средстава за унапређење енергетске ефикасности и друго.

Градски већници су једногласно усвојили Одлуку о Завршном рачуну Буџета града Пирота за 2018. Годину. Истакнуто је да су и приходи и расходи остварени у високом проценту. Новац је трошен наменски и без прекорачења што је потврдила и екстерна ревизија, а једна од основних карактеристика Буџета је да је завршен са суфицитом.
Једна од тема која је изазвала пажњу већника јесте Опретаивни план одбране од поплава за воде другог реда на територији града Пирота. Према речима Сретена Савова локална самоуправа, односно, Штаб за ванредне ситуације израђује План који је усклађен са Планом одбране од поплава Републике Србије. Оно што је најважније Пирот има довољно пара да одговори захтевима и да су до сада предузете адекватне мере заштите од поплава.
Већници су данас дали сагласност и на Одлуку о усвајању Концесионог акта за поверавање обављања делатности градско-приградског превоза путника на територији града. Према речима известиоца, члана Градског већа, Дејана Ранђеловића, ресорно министарство је својевремено усвојило Одлуку, али је било неминовно урадити одговарајуће измене због промене цене горива , мазива и различитих такси , тако да су од дванаест милиона динара повећане субвенције града на седамнаест за обављање ове делатности.
После усвајања Концесионог плана на седници Скупштине града следи расписивање тендера и до краја лета требало би да буде изабран превозник каже Ранђеловић. За петак је заказана седница Скупштине града.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine