Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић и Александар Ћирић, шеф кабинета градоначелника, учествују у раду друге по реду Међународне конференције Мишелинових градова (ИНМЦ), која се одржава у шпанском граду Виториа Гастез (Виториа Гастеиз) од 27-29 марта. Друга конференција ИНМЦ мреже ће се фокусирати на одрживи урбани развој кроз састанке, пленарне и групне сесије у циљу развијања конкретних пројеката и размене искустава. Да би се постигао овај циљ, Конференција ће укључити више тематских лабораторија са неколико тема.


На конференцији ће између осталог бити приказан и видео материјал о Пироту, као и презентација потенцијала Града Пирота и Слободне зоне (Слободна зона Пирот – Индустријски паркови – Логистичке услуге).
Идеју о Међународној мрежи Мицхелинових градова покренуо је 2014. Оливиер Бианцхи, градоначелник Цлермонт-Ферранда(на фоторафији). Циљ ове мреже је развијање јавно-приватног партнерства између педесетак градова широм света којима је заједничко то што су домаћини Мицхелиновом производном или истраживачком центру, као и њиховим партнерским градовима.


Овај пројекат је снажан покретач иновација у јавној политици. Он се бави питањима интернационализације и привлачности територија. Он представља почетак нове врсте сарадње између градова. Прва конференција је, да потсетимо, била одржана 2017. године у Клермонферану, и како је тада договорено, конференције ове мреже градова одржаваће се сваке друге године у неком од градова који су чланови мреже.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine