Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На Скупштини Србије је половином прошле године усвојен Закон о поједностављеном радном ангажовању радника на сезонским пословима у одређеним делатностима (“Службени гласник РС” број 50 од 29.јуна 2018.) који се односи на пољопрвиреду, шумарство и водопривреду чија је примена почела у јануару 2019. године.


Закон доноси и одређење новине. С тим у вези уводи се портал www.сезонскирадници.гов.рс  који послодавци из сектора пољопривреде од јануара 2019. године користе за пријаву сезонских радника и који је у надлежности Пореске управе. Повезан је са Централном евиденцијом обавезног социјалног осигурања и Националном службом за запошљавање.
У оквиру  Канцеларије за локални економски развој Града Пирота функционисаће сервисни центар чији ће задатак бити да пружају информације о новом е-систему ангажовања сезонских радника,  информације о постојању регистра сезонских радника послодавцима и радницима као и да анализирају статистичке податке о броју сезонских радника и броју послодаваца на нивоу ЈЛС.
Овом приликом позивамо заинтересоване послодавце у пољопривреди да присуствују обуци за коришћење портала www.сезонскирадници.гов.рс  коју спроводи НАЛЕД уз подршку Града Пирота и Уговорне окружне привредне коморе Пирот у понедељак 18.03.2019. у просторијама Уговорне окружне привредне  коморе Пирот од 12 х до 14 х. Адреса је Добрице Милутиновића , ТЦ, “Везни Тракт” локал број 5.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine