Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Грађани, предузетници и правна лица у обавези су да прву рату пореза на имовину уплате закључно са 14. фебруаром. Прва рата, плаћа се аконтационо, у висини последње, четврте рате из 2018. године. Ивана Малиновић, шеф Одсека локалне пореске администрације у Градској управи Пирот, у изјави за Портал Плусонлине, позива градјане да на време уплате своје обавезе, с обзиром да се на свако кашњење обрачунава одредјени износ камате. Током прошле године спроведена је анкета у којој су пописивачи обишли највећи број пореских обвезника, и на основу резлтата издато је новх 3.800 пореских пријава.


Резултати анкете су такодје показали да је код одредјеног броја корисника у порској пријави, на основу ранијих решења, наведен нетачан износ квадратуре земљишта на коју се примењује пореска стопа. То је сада све исправљено и код ових корисника доћи ће до одредјеног повећања износа пореза, каже Малиновићева и напомиње да они, у складу са одлуком Градске управе, неће сносити никакве санкције, иако основ за то постоји.
Новина је и да ће се, на основу Одлуке о неизградјеном градјевинском земљишту, одредјене парцеле које су се до сада третирале као градјевинско, од ове године опорезивати као пољопривредно односно шумско земљиште.
Порез на имовину прикупљају локалне самоуправе које ће решења за порез у овој години почети да уручују од маја. Порез на имовину се плаћа у четири рате до 15. у месецу – фебруару, мају, августу и новембру.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine