Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градска управа града Пирота је започела израду  Локалног еколошког акционог плана (ЛЕАП) града Пирота за период 2019. -2023. године уз помоћ консултаната из „Аурора греен“ д.о.о. из Београда, предузећа за инжењеринг и консалтинг из области животне средине. Први састанак је одржан 26. новембра  у свечаној сали Градске управе Пирот која је била препуна заинтересованих грађана.
Локални еколошки акциони план као стратешки документ разматраће  проблеме на целокупној теритиорији града Пирота,  те се  позивају грађани да се укључе у израду овог плана кроз попуњавање анкете.

У понедељак, 3. децембра у сали за састанке градске управе Пирот консултанти су одржали семинар на тему „Методологија израде Локалног еколошког акционог плана за град Пирот“ учесници су били чланови радне групе за израду ЛЕАП-а града Пирота. Радну групу на челу са координаторком Аном Петровић, из градске управе чине и представници јавних предузећа, образовних и здравствених установа, приватног сектора, као и организација цивилног друштва. Чланови радне групе су имали прилику да се упознају са садржајем ЛЕАП-а, проценом стања животне средине, учествују у изради визије града, евидентирању еколошких проблема, рангирању приоритета  приликом решавања еколошких проблема у Пироту.
Чланови радне групе имају обавезу да доставе документацију и податке у виду званичних извештаја о тренутном стању свих параметара животне средине на основу којих ће консултанти изради ЛЕАП града Пирота.
У оквиру израде плана наш град  расписује конкурс у основним школама за избор најбољег цртежа који ће се наћи на насловној страни Локалног Еколошког Акционог Плана.
Свака школа ће изабрати  по три цртежа и доставити  до 17. 12.2018. у Градску Управу, након тог рока  комисија ће изабрати три најбоља цртежа који ће бити награђени, а један од њих биће изабран за насловну страну Локалног Еколошког Акционог Плана.

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије