Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Поводом 15 година рада Владана Васића на месту председника Општине Пирот, а затим и градоначелника, организован је пријем у хотелу “Ана Луx Спа”. Пријему су присуствовали представници Градске управе Пирот, јавних предузећа, установа, организација, чланови Коалиције за Пирот и осталих политичких партија у граду. Градоначелник Владан Васић је са председником Скупштине града Миланом Поповићем дочекивао госте.

Банкет сала хотела “Ана Луx Спа” била је пуна гостију, пријатеља и сарадника градоначелника Васића.

На самом почетку програма присутни су имали прилику да погледају филм “15 година заједно” који у најкраћем приказује ову етапу рада градоначелника Васића на челу града од 2003. до 2018. године.

У свом обраћању Владан Васић је направио ретроспективу догађаја који су допринели да Пирот постане модеран, европски град. Васић је рекао да је 2003. године, са неколико пријатеља, одлучио да формира Групу грађана коју су назвали “Коалиција за Пирот”. Симбол је било срце на црвено-плаво-белој позадини, а први слоган:”Пирот нам је у срцу, јер нам је срце у Пироту”, подсетио је Васић истичући да је фокус био решавање локалних проблема и развој Пирота. Победили су на локалним изборима 2003. године, затим 2008. године, па 2012. и још једном 2016. године.

И овом приликом Васић је рекао да је мишљења да је тешко победити једном на локалним изборима у Србији, победити два пута је већ велики успех, победити три пута је невероватно, а победити и четврти пут узастопно је скоро немогуће.

Ето, ми смо успели и остварили оно што је често за многе невероватно! Хвала најпре људима који су гласали за нас и веровали у нас, јер ми смо са њима и због њих успели, хвала сарадницима, пријатељима. Било је много важних догађаја и одлука у ових 15 година. Пироту се веровало и у Пирот је дошло много значајних људи, много драгих гостију, рекао је, поред осталог, Васић.

Пожелевши присутнима пријатно вече градоначелник Владан Васић посебно је захвалио свима са којима је радио протеклих година и са којима и данас сарађује на побољшању услова живота грађана и развоју Пирота – одборницима, својим заменицима, већницима и помоћницима.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine