Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Спортски центар Пирот након великог броја успешно реализованих пројеката Прекограничне сарадње добио је одобрење надлежних органа ЕУ за реализацију још једног важног инфраструктурног пројекта који подразумева да Пирот добије систем јавних бицикала попут модерних западноевропских и скандинавских градова. У плану је изградња четири станице на којима ће се налазити бицикли са станицама за поправку бицикала а такође, биће обележен велики број нових и обновљене постојеће бициклистичке стазе, казала је за Пиротске вести Маја Ђорђевић из Спортског центра Пирот. Овакав систем у нашој земљи не постоји и на њему тек почиње да ради Београд.


- Већ је изашла листа одобрених пројеката, преостаје нам да пред комисијом одбранимо и буџет али сигурно смо да ту неће бити проблема. Реч је о пројекту “Мобилност за чист ваздух”. Овога пута смо одлучили да пројекат којим смо конкурисали има јаку еколошку компоненту а циљ нам је да на дуги рок, у мери колико је то могуће, потиснемо аутомобиле са улица којих има заиста превише и да вратимо стару традицију вожње бицикала улицама Пирота, што је био саставни део имиџа нашег града деценијама уназад. Наши партнери из Бугарске конкурисали су набавком електричног аутобуса. Вредност нашег дела пројекта је око 220.000 евра, а укупна вредност пројекта је 580.000 евра. Предвиђена је набавка 4о модерних јавних бицикала који ће се налазити на четири станице у граду, код Затвореног базена, у строгом центру, код Хале “Кеј” и код Тигра. Планирамо да у наредним фазама и проширење ове мреже. Биће исталиране и станице за поправку бицикала. Планиран је и велики број активности који за циљ имају повећање свести о значају заштите животне средине и побољшању еколошке слике града-каже Ђорђевићева за Пиротске вести.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine