Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Великој сали Скупштине града Пирота данас је одржана јавна расправа поводом Нацрта закона о климатским променама. Реч је Закону који ће са својим пратећим документима бити један од услова интеграције Србије у Европску унију. Пре почетка јавне расправе градоначелник Пирота, Владан Васић, састао се са министром заштите животне средине Србије, Гораном Триваном, у свом кабинету.


Могућност да се расправља, предлаже и дискутује о тако важном документу побудило је велико интересовање Пироћанаца. Сала Скупштине града била је испуњена скоро до последњег места. Присуствовали су представници јавних предузећа, школа, надлежних институција, невладиног сектора и појединци.
Јавна расправа о Нацрту закона о климатским променама је оџана у више градова у Србији, рекао је поред осталог министар Заштите животне средине, Горан Триван. Пирот је изузетно занимљиво подручје с обзиром на природна богатства којима располаже. Закон ће се правити тако да у потпуности буде применљив.
Министар, Триван, је био изричит када је реч о изградњи мини хидроцентрала у заштићеним подручјима. Градње неће бити, а нека решења се морају преиспитати.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, каже да локална самоуправ поступа у складу са важећим законима али није надлежна за издавање дозвола.
Поздрављајући окупљење на јавној расправи, градоначелник Пирота је истакао да је Пирот до сада предузимао значајне мере у циљу унапредјења стања животне средине на својој територији и да ће се у том правцу и даље радити.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine