Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Представници немчке организације ГИЗ у петак су посетили Пирот, а повод посете била је одлука о покретању пројекта јавно-приватног партнерства, под називом “Замена постојећих котлова који користе лож уље котловима на био масу”. Пројекат ће, према речима Горана Стаменовића, помоћника председника општине за привреду, бити спроведен у основним школама „Свети Сава“, „Душан Радовић“ и „Осми септембар“ и у Млекарској школи.
- Први састанак је одржан. За петнаестак дана уследиће нова посета представника ГИЗ-а. Они ће тада обићи све  школе у којима је предвидјена реализација пројекта како би утврдили прецизне податке када је грејање у питању, у каквом су стању постојеће инсталације, да ли су потребна додатна улагања.

Након тога следи покретање поступка за закључење уговора о јавно-приватном парнерству, расписивање јавне набавке и избор партнера. Оно на чему ГИЗ посебно инсистира да се приликом избора партнера не узима у обзир само најнижа цена, већ и квалитет уградјене опреме, с обзиром да ће партнер који буде изабран на тендеру, у оквиру пројекта јавно-приватног партнерства имати обавезу да уложи сопствена средства, а после 10 година сва опрема остаје у власништву општине Пирот, каже Стаменовић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine